Kunst og bevidsthed

video

Kunst og bevidsthed. Jeg besluttet at jeg vil inkludere noget med og om kunst. Jeg har selv en passion for moderne abstrakt kunst, og maler selv her i mit atelier.

Måske at du så nu tænker, hvad har kunst med voksende bevidsthed at gøre? Svaret er, rigtigt meget.

God kunst får dig til at stoppe op. Det overrasker noget i dig. Det taler til noget dybere, og det tricker din nysgerrighed. Så hvis du ikke tidligere har været interesseret i kunst, så er dette en invitation.

Det fantastiske ved kunst, er at det både har en afsender og en modtager, eller mange modtagere. Det er unika, og eksisterer som noget afgrænset, men alligevel uendeligt åbent for fortolkning.

Når jeg selv maler, så er jeg aldrig optaget af om nogen eventuelt vil komme til at kunne lide selve kunstværket, men derimod mere optaget af selve den skabende process, hvor jeg selv intet aner om hvor jeg er på vej hen, og undervejs bliver jeg igen og igen udfordret af tvivlen mht. kunstværkets evne til at “kommunikere” noget.

Jeg elsker at betragte mine billeder på diskret afstand, og iagttage når mennesker bevæger sig forbi dem. Se hvad der sker. Ofte sker det, at mennesker stopper spontant op. Som var der noget i dem der sagde “Hov hvad var det?” Noget taler til dem på et dybere sted.

De behøver ikke at synes om billedet, men hvis det har stoppet dem, blot for et øjeblik, så har kunsten gjort det som den skulle, den har afbrudt et sind fanget i sin egen verden, og nærmest tvunget det tilbage ind i realiteterne, og forlanger at blive lagt mærke til.

Denne kunstens evne til at overraske eller til at gøre krav på opmærksomhed, er så også det, der nogle gange får kunstnere til at overdrive en provokation, blot i bestræbelserne på at få opmærksomhed. Men sådan er det. Kunst eksisterer ikke selvstændigt uden for den på ethvert givent tidspunkt fremherskende kultur.

Måske at du selv skaber kunst? Jeg vil da mægtig gerne høre fra dig 🙂

Optaget: 4. december 2020 | Tid: 8:58 | Kategori: Det holistiske budskab | Hjem: Videoarkiv

Rul til toppen