Er det dig eller din nabo som skal tage medicinen?

Forestil dig, at du går til lægen, fordi du har det skidt. Lægen kigger på dig, og siger “Nu ved jeg hvad du fejler, så jeg udskriver lige en recept til din nabo….”

Hvorpå du svarer “Tak for det, jeg har det allerede meget bedre…..”

Absurt, ikke sandt?

Alligevel er det lige nøjagtigt det vi gør når vi går rundt og er vrede, utilfredse eller frustreret over et andet menneske.

Vi fortæller os selv, at det er det andet menneske som skal ændre sig, at det er det andet menneske som der er noget galt med, at det er det andet menneske som er skyld i at jeg har det som jeg har det.

Alt imens, at vi er total blinde for den simple kendsgerning, at utilfredsheden, vreden og frustrationen er i os selv, og, at den intet har at gøre med det andet menneske!

Så hvis du er frustreret, skuffet eller utilfreds med et andet menneske, så er det dig der skal tage medicinen.

-og hvad er medicinen så?

Du skal indse, at du befinder dig i en drømmetilstand, hvor du forestiller dig, at du har indflydelse på hvordan andre mennesker opfører sig.

Du skal indse, at du aldrig vil kunne have indflydelse på, hvordan et andet menneske vælger at opføre sig. Når du indser dette, så går din utilfredshed, din skuffelse og din frustration i opløsning af sig selv.

Du vågner op til virkeligheden!

Og dermed sætter du dig selv fri. Du sprænger de mentale lænker der holder dig fast i utilfredshedens ulidelige verden.

Du skal indse, at du ikke vil blive fri – et eneste sekund før – du giver alle andre mennesker frihed til at være præcis og aldeles som de er – altid!

Intet andet menneske har magten til at gøre dig frustreret, utilfreds, ked af det, vred eller skuffet. Disse negative tilstande skaber du selv, fordi du forestiller dig, at andre mennesker burde være anderledes end sådan som de vitterligt er.

Indse dette, og du vil være fri….

For en god ordens skyld vil jeg gerne påpege, at det at give andre mennesker friheden til at være som de er, ikke er det samme som at lade sig udnytte af, eller lade sig træde på af andre. Dette er to forskellige ting.

At give andre mennesker friheden til at være som de er, er udelukkende en mental opgave, at forhindre andre mennesker i at træde på eller udnytte dig, er helt og aldeles en praktisk opgave.

Jeg må vel også hellere lige gøre klart, at det ikke er din skyld hvis du reagerer med vrede, skuffelse og frustration over et andet menneske. Det er blot noget du er blevet lært, det er et reaktionsmønster som vores kultur har indoktrineret os med.

Men nu kender du i det mindste sandheden, nu ved du, at du selv har magten til at gøre dig fri, nu ved du, at du ikke længere behøver at vente på at verden forandrer sig før du kan slippe ud af alle disse negative følelser!

Kærlig hilsen
HC

Hjælp mig gerne med at dele dette budskab, det kan du gøre ved at dele dette indlæg på de sociale medier via knapperne her nedenfor – Tak.
Skrol til toppen