Dybere ind i menneske 2.0

Jeg går således nu ud fra, at du i det mindste i et eller andet omfang har en oplevelse af at hvad jeg peger på, indeholder noget der potentielt kan give dig en frihed, som noget i dig længes efter. Er det tilfældet er det alt rigeligt.

Dette er artikel nummer to, i en serie af artikler som beskriver hvad jeg peger på når jeg bruger betegnelsen menneske 2.0.
Hvis du tilfældigt er endt her, så anbefaler jeg at du starter med at læse den første artikel.

Transformationen fra menneske 1.0 starter i langt de fleste tilfælde med, at man som menneske oplever en række spørgsmål der oftere og oftere trænger sig på. For de fleste mennesker, så vil det typisk være et eller flere af følgende spørgsmål:

  • Hvorfor er det tilsyneladende umuligt at skabe fred blandt menneskene på Jorden?
  • Hvorfor har vi stort set altid så travlt?
  • Hvorfor ignorere vi i det store hele klimaforandringerne?
  • Hvor kommer den grådighed fra der synes at være en større eller mindre bestanddel af mennesket?

Måske at vi oven i købet begynder at stille spørgsmål ved det vi oplever i os selv. For eksempel:

  • Hvorfor har jeg ofte en følelse af uro inde i mig?
  • Hvor kommer min rastløshed fra?
  • Hvorfor føler jeg mig ikke lykkelig?

Disse er typiske spørgsmål, og der findes mange varianter af dem. Helt grundlæggende, så peger disse spørgsmål mod en fornemmelse af at der er et eller andet der ikke helt stemmer. Man har en oplevelse af, at der er et eller andet i den måde hvorpå vi mennesker typisk lever og opfører os på, som forekommer at være uægte, falsk eller som minimum, præget af en dyb forvirring.

Vi har ofte en følelse af at der er et eller andet der ikke helt stemmer.

At stå med disse dybe spørgsmål er vigtigt, for det er dem der leder os på vej mod en dybere erkendelse af hvem vi selv er, samt på sporet af, hvad det er der reelt foregår i den verden som mennesket har skabt.

Det første store skridt sker når disse spørgsmål vendes mod os selv. Når vi bliver grebet af en dyb nysgerrighed efter at forstå hvad det er vi selv indeholder. Som oftest så er dette resultatet af at vi har en oplevelse af, at der er noget der begrænser os i vores livsudfoldelse, og at vi måske for første gang nogensinde har en fornemmelse af at denne begrænsning ikke er noget udvendigt, men derimod noget indvendigt!

Indtil dette punkt, har vi i det store hele gjort det samme som alle andre mennesker, vi har simpelthen gjort det vi er blevet lært. Vi har søgt efter mening med livet i den ydre verden. Vi har været optaget af at opnå succes, få den rigtige partner, gøre alle de ting som vores kultur har fortalt os var vigtige.

Det forunderlige er, at det rent faktisk ikke gør den store forskel om man opnår den succes i livet som vi er blevet lært at søge, eller om man ikke gør. Uanset det ene eller det andet så vil mange mennesker opleve, at en stadig stigende mængde tvivl begynder at trænge sig på.

Denne tvivl er det der er katalysator for de spørgsmål om livet som jeg tidligere listede op, og det er denne tvivl som er et slags “Wake-up call” fra selve eksistensen.
Den kalder på dig, og den siger: “Vågn op! Kom ud af den tracetilstand som din kultur har indoktrineret dig med”.

I starten er der mange mennesker der ignorerer denne snigende tvivl, men i takt med at der er flere og flere mennesker der gennemgår transformationen, bliver det sværere og sværere for mennesket at ignorere den.

Transformationen fra menneske 1.0 til menneske 2.0 er en bevidsthedsmæssig transformation, der leder til et indre paradigmeskifte. Det er en helt ny måde at se alting på, og primært at se sig selv på. Transformationen er drevet af et dybt ønske om at kende Sandheden. Ikke en konceptuel sandhed, men selve fundamentet for egen eksistens.

Menneske 2.0 er en bevidsthedsmæssig udvikling der sker som en følge af at gamle indlejrede overbevisninger bliver opløst gennem egen direkte indsigt og erkendelse. Dette opleves som en helt ny måde at forholde sig til livsoplevelsen på, men reelt er der intet nyt ved det, da det rent faktisk blot er en genopdagelse af noget man altid har “vidst”.

Hvad det er man genopdager, vil jeg belyse i den næste artikel, som du finder her.

Rul til toppen